EXPERIMENTACIONS EN MEDIACIÓ
Data: 28 de gener, 25 de febrer, 25 de març, 29 d’abril i 27 de maig de 2023
Horaris:
28 de gener, a les 11:00, 12:00 i 13:00 hores
25 de febrer, a les 11:00, 12:00 i 13:00 hores
25 de març, a les 11:00, 12:00, 13:00, 16:00 i 17:00 hores
29 d’abril, a les 11:00, 12:00, 13:00, 16:00 i 17:00 hores
27 de maig, a les 11:00, 12:00, 13:00, 16:00 i 17:00 hores
Lloc: CCCC Centre del Carme Culturs Contemporània
Organitza: Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i Màster PERMEA. Programa Experimental de Mediació i Educació a través de l’Art
Contacte: permea@consorcidemuseus.es
Xarxes socials Màster PERMEA: Instagram
Activitat gratuïta, amb inscripció prèvia
Prenent com a punt de partida les exposicions que es mostren actualment en el Centre del Carme Cultura Contemporània, l’alumnat del Màster Permea (Programa Experimental de Mediació i Educació a través de l’Art) activarà diferents visites comentades i propostes de mediació, des d’enfocaments personals i metodologies experimentals.
Guiats per Jordi Ferreiro, professional de l’educació en museus que actuarà com a tutor, l’alumnat activarà formes d’aproximació a les exposicions que involucren cossos i subjectivitats d’un ampli ventall de públics.
A les 11: 00 hores, Filant prim, una proposta de María Céspedes.
Punt de trobada: Claustre renaixentista
Dirigida al públic general
Relacionar-se és inevitable, i voler-se quasi que també, en aquest moment de la història en el qual les connexions amb els altres abasten gran part del nostre temps i pensament. Però, com ho fem? Des d’on ens relacionem? A què li donem valor? En aquesta mediació convidem els participants a crear un mapatge col·lectiu entorn dels afectes i les coses del voler per a reflexionar respecte a això. El que fem amb amiguis a la terrassa d’un bar, però dins del museu.
A les 12:00 hores, Posar al cos en joc, una proposta de Sandra Fernández.
Punt de trobada: entrada al CCCC Centre del Carme
Dirigida a famílies. Grup complet
Som cossos en moviment i generem accions que possibiliten múltiples trobades. Aquest taller proposa un espai de cerca d’experiències corporals mitjançant el joc entre les famílies del CEIP Sant Sebastià de Rocafort (4 anys i 5é de primària).
A les 13:00 hores, Visita literària pel CCCC, una proposta de Jackson Ríos
Punt de trobada: entrada al CCCC Centre del Carme
Dirigida a famílies
Es realitzarà una mediació a través de lectures de literatura infantil, relacionades amb el Centre del Carme i es proposa un recorregut pel CCCC, per a descobrir la màgia del museu i de les obres d’art. Una forma diferent de veure el museu.
A les 16:00 hores, Des d’ací la mire jo, una proposta de Celia Doménech
Punt de trobada: entrada al CCCC Centre del Carme
Dirigida al públic general
El ficus del Parterre sempre ha estat immòbil en el mateix lloc observant l’esdevenir dels seus habitants i com durant el pas dels anys ha anat canviant el seu voltant. Com el ficus, observarem i reflexionar entorn de la memòria i els microrelats que generem en el nostre context, en una trobada on xarrarem i gaudirem juntes.
A les 17:00 hores, Deixar brollar, una proposta d’Alba Boscà
Punt de trobada: entrada al CCCC Centre del Carme
Dirigida al públic general
De quina manera es configura l’espai públic i privat entorn de la naturalesa i la vida? El ficus del Parterre és un exemple de resistència natural a l’agressivitat dels processos urbanístics forçats. Malgrat els impediments, la naturalesa acaba recuperant l’espai que li pertany. De manera similar, els processos vitals dels qui habitem la ciutat de vegades es troben en contradicció amb les realitats i els interessos privats de l’urbs. En aquesta trobada pensarem respecte a aquestes qüestions a través del passeig i l’acció col·lectiva, realitzant un recorregut en què intervindrem alguns punts del centre de València.