Exposicions

PROHIBIT FIXAR CARTELLS. REA

Cartells Valencians 2000-2020

 

Data: del 11 de setembre al 8 de novembre de 2020.

Lloc: Centre del Carme. Sala Carlos-Pérez.

Comissariat: MacDiego. Boke Bazán

Organitza: Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana.

Col·labora: Marc Martí i Associació València Capital Mundial del Disseny.

Vídeo

Full de sala

 

 

Entrada gratuïta

El cartell, gran arma de difusió massiva de finals del segle XIX i principis del XX que va perdre la seua hegemonia respecte als nous mitjans com la televisió, es troba de nou contra la paret. La reducció dels espais de lliure expressió i l’ampli avanç de les xarxes socials han modificat la nostra manera de comunicar-nos en l’espai i temps digital: Acabarà el cartell abandonant el paper?.

No obstant això, les empreses i institucions renoven la seua confiança en aquest revitalitzat mitjà i consideren imprescindible una imatge per a cada acció a comunicar. Durant aquests últims vint anys s’han dissenyat més cartells que mai en l’àmbit cultural i social. El cartell és una de les peces preferides de les i els professionals del disseny i il·lustració, i malgrat el seu caràcter efímer representa la memòria gràfica d’una societat.

Acabada de presentar València com a Capital Mundial del Disseny 2022, l’exposició mostra una panoràmica territorial amb 600 cartells de 222 autores i autors de les diferents generacions, en un començament de segle en el qual la creativitat valenciana gaudeix del major prestigi.