Convocatòries

RESISTÈNCIES ARTÍSTIQUES. PRODUCCIÓ ARTÍSTICA EN ENTORNS EDUCATIUS 2019-2020

 

Termini de presentación de sol·licituts: fins el 9 de setembre de 2019

Objecte: 30 projectes artístics col·laboratius en 30 centres escolars de la Comunitat Valenciana.

Dotació económica: 8.400 euros per a cadascú dels projectes, que es distribueixen de la manera següent:

  • 5.000 euros, impostos inclosos, destinats a la producció del projecte artístic assignat i a les depeses que d’eixa es deriven.
  • 3.000 euros, impostos inclosos, en concepte d’honoraris d’autoria.
  • Fins a 400 euros, impostos inclosos, destinats a despeses de desplaçament que de la realització del projecte es deriven

Persones beneficiàries: creadores i creadors, a títol individual o en col•lectius, que desenvolupen el seu treball en el camp de les practiques participatives/ relacionals/col·laboratives i pedagogies crítiques.

Més información: resistencies.cmcv@gva.es

 

Bases

Formulari inscripció

 

Des del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV) entenem l’art i els processos de creació contemporània com a instruments d’expressió, però també de comprensió i reflexió de la realitat. I de la mateixa manera  entenem l’educació artística com una ferramenta primordial en els procesos d’aprenentatge.

L’objectiu d’aquesta convocatòria és incorporar els llenguatges de la  creació contemporània en els processos d’aprenentatge ampliant l’àmbit professional de les creadores i creadors, per mitjà de la producció de trenta projectes artístics col•laboratius en almenys trenta centres escolars de la Comunitat Valenciana.

Es seleccionaran trenta projectes, almenys la meitat dels quals correspondran a creadores o creadors amb arrelament a la Comunitat Valenciana i es desenvoluparan en centres educatius de la Comunitat Valenciana, independentment de la seua ubicació territorial.

Amb aquesta convocatòria es busca crear entorns de treball col•laboratius que unisquen art i educació. Els projectes seran presentats per les creadores i creadors i hauran d’involucrar la comunitat educativa, tenint en compte tant els estudiants com els professors, agents actius d’un procés de creación artística contemporània, participatiu i relacional, per mitjà del qual atendre les demandes i necessitats d’una determinada comunitat escolar.