Exposicions

CRISTINA DE MIDDEL. ETCÉTERA!

 

Duració: del 31 de març al 18 de juny de 2023

Lloc: CCCC Centre del Carme. Sala Carlos Pérez

Comissariat: Rafael Doctor

Organitza i produeix: Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana

Col·labora: Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alacant, Centro Cultural Las Cigarreras i PhotoAlicante

Full de sala exposició ‘Cristina de Middle. Etcétera!’

Veure ‘Creación sin barreras. Cristina de Middel’

Verue vídeo exposició ‘Cristina de Middel. Etcétera!’

 

Entrada gratuïta

Etcétera! és una nova volta de rosca al particular exercici crític que en 2017 Cristina de Middel va iniciar amb ‘Muchismo’ (Sala Fernando Fernán Gómez, Madrid), va continuar en 2019 amb ‘La Construcción de la Realidad y otras Mentiras’ (CAF, Almería) i va tindre un tercer capítol en 2021 amb ‘La Línea Pródiga’ (Centro Cultural Las Cigarreras, Alacant). Cristina de Middel a través d’aquestes exposicions intenta qüestionar les regles tradicionals de l’exhibició fotogràfica trencant els conceptes bàsics d’unicitat, ordre, i narració amb els quals se solen oferir els projectes artístics a les sales d’art.

En el primer capítol, ‘Muchismo’, l’excés i la repetició oferien un inventari frenètic d’obres pertanyents a diverses de les sèries desenvolupades en els anys anteriors. ‘Afronautas’, ‘Party’, ‘Poliespam’, ‘This is What Hatred Did’, ‘Jan May’ o ‘West Side Story’ eren mostrades com un tot jugant amb els espais de les sales i impossibilitant un relat lineal. En el segon capítol, ‘La Construcción de la Realidad y otras Mentiras’, va ser el caos i la impossibilitat d’una lectura uniforme el que s’intentava reflectir al mateix temps que s’incidia en el caràcter espacial i la fisicitat de totes les obres. Els elements aliens a la imatge com els propis plàstics que l’embolicaven, les caixes d’embalatge, així com elements utilitzats en mostres anteriors configuraven una gran instal·lació. En tercer lloc amb ‘La línea pródiga’ tots aqueixos nous elements prenien una nova dimensió i l’acumulació d’obres dialogaven amb la matriu del treball desenvolupat en premsa en els anys previs al desenvolupament artístic fent l’ullet obvi i directe al retorn a la ciutat on havia nascut, crescut i començat a treballar.

Amb Etcétera!, Cristina de Middel mostra un nou capítol en el qual tot l’anterior és present, però amb una nova forma: ara les imatges s’aglutinen en un gran mural que configuren un immens gabinet d’obres, una gran obra on el tot i l’individual es conjuguen perfectament.