Exposicions

ÁLEX FRANCÉS. TRANSCUERPO

Selecció de l’obra feta per Álex Francés entre 2010 – 2020

 

Data: del 26 de novembre de 2020 al 24 de gener de 2021.

Lloc: Centre del Carme. Sala Dormitori.

Comissariat: Aramis López.

Organitza: Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana.

Vídeo

Descarregar fulla de sala

 

Entrada gratuïta

Selecció de l’obra feta per Álex Francés en els últims deu anys. Recull un moment de canvi profund en la seua producció, no és una ruptura, és un canvi de direcció que s’obri a noves possibilitats d’expressió com són l’escultura, el teixit, el collage, les impressions tèxtils o el sonor. Sempre amb la vocació de parlar del cos, de fer-se un cos, la qual cosa podem veure en obres com ‘8 cos enganxat’, ‘Armadura’ o ‘El banquet’. També apareixen preguntes sobre com construïm les imatges, l’artista posa els seus objectes en mans de cecs que les recorren i les interpreten en el vídeo ‘Vuit’.

En el vídeo ‘La casa del cuerpo’ i el llibre ‘Yo’ l’artista fa una reflexió sobre la seua identitat, sobre la diferenciació i interrelació entre organisme, cos i jo; en una projecció simultània d’imatges, música i sons, on gran part d’aquests materials van ser obtinguts a partir d’una exploració mèdica al mateix artista.

En l’inici d’aquest període està l’obra ‘Ésser de llum’, un bressol d’alabastre, buit, sense vestir, sense matalàs, roba o referència al bebé que l’habitaria; el que ocupa el bressol és llum, és l’ésser de llum, és la transmutació del cos material a una nova materialitat, és el trànsit del cos al TRANSCOS.