Presentació

El Centre del Carme, antic convent rehabilitat per la Generalitat Valenciana, per a ús cultural, és la seu del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana.

Després de diverses rehabilitacions i el seu ús com a espai expositiu, el Centre del Carme emprèn en 2017 una nova etapa com a centre de cultura contemporània amb l’objectiu d’acollir un ampli ventall de llenguatges i pràctiques artístiques representatives de la cultura actual com a arts visuals, arts escèniques experimentals, performance, cinema, música, art sonor, disseny, edició, llibres… però també integrar a altres branques del pensament com la sociologia, arquitectura, economia, dret, urbanisme o medicina.

En aquesta pàgina trobarà informació a prop d’aquestes activitats així com del seu programa expositiu, triat, en la seua majoria, a través d’una sèrie de convocatòries públiques mitjançant jurats qualificats i independents.

En aquesta nova etapa el Centre del Carme es dóna cabuda també a iniciatives de la societat civil i de l’àmbit associatiu de la Comunitat Valenciana. El Centre del Carme comta a més amb una programació educativa formada per tallers i altres experiències artístiques que cerquen obrir l’espai i acostar la cultura a tots els públics, qualsevol que siga la seua condició social o franja d’edat. Així, el Centre del Carme és , des de novembre de 2016, el primer centre d’art espanyol, i ara com ara , l’únic, a oferir una sala permanent per a la primera infància, de 0 a 3 anys, cridada ‘Espai de Telles’. D’aquesta forma el Centre del Carme es presenta com un centre dedicat a la cultura del nostre temps, inclusiu, plural, obert i amb un model de gestió transparent.