Exposicions

PER QUÈ SOC AIXÍ?

World Design Capital València 2022

 

Data: de l’11 de febrer a al 29 de maig de 2022

Lloc: CCCC Centre del Carme. Sala Carlos Pérez

Comissariat: Juli Capella

Organitza i produeix: Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i World Design Capital València 2022

Col·labora: Diputació de València

Més informació

Full de sala

Vídeo de la exposición ‘Per què sóc així?’

Catàleg ‘Per què soc així?’

Veure ‘Creación sin barreras. Juli Capella. Per què soc així?’

 

Entrada gratuïta

El Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, demostrant la seua preocupació per explicar l’art i la cultura més actual, organitza i produeix juntament amb World Design Capital València 2022 i amb el suport de la Diputació de València l’exposició ‘Per què soc així?’ per al CCCC. I ha creat un esdeveniment destinat a valorar la importància dels objectes, i per tant del disseny en la nostra societat, des de productes tan quotidians com una cafetera, unes xancletes, un clip, un obridor, un test d’antígens o un setrill. Objectes amb els quals mostrar i demostrar el valor del disseny i com aquest és clau en el nostre dia a dia.

Amb l’exquisit comissariat de Juli Capella, l’àmbit quotidià entra així en un museu per a fer-nos reflexionar sobre el paper del disseny en el nostre dia a dia. Objectes dels quals ens recordem quan no funcionen però sovint es fan invisibles quan compleixen amb la seua funció són elevats així a peces de museu per a explicar-nos, en primera persona, per què són com són i qui els va fer així.

Des dels primers utensilis que van aparéixer a les nostres cases per a facilitar-nos alguna tasca fins als gadgets més actuals que en algun moment van poder escandalitzar algú però sense els quals ja no podríem viure. És el disseny quotidià, tant que a vegades el contemplem des de la nostàlgia.

Des de la labor divulgativa de World Design Capital València 2022 es parla del disseny com un element transformador, com una ferramenta per a persones i per a empreses amb la qual aconseguir fins com la felicitat o la competitivitat. I per a mostra un botó, o molts realment, en aquesta successió d’objectes que ens conten les seues històries que és la història de com el disseny ens acompanya en el nostre dia a dia, lluny de discursos obsolets d’excentricitats, luxes o frivolitats.

El disseny és propòsit, és intenció. En aquesta mostra recorrerem aquest decàleg d’objectius del disseny a través d’objectes que en algun moment van aparéixer per a fer-nos el bé. Donar veu a aquests objectes quotidians ens permetrà trencar el desinterés o la indiferència envers el disseny per a entendre l’estima i el propòsit amb què ens parlen, que és el de millorar les nostres vides.