Exposicions

EDU COMELLES. SPECTRE

Cap a un llenguatge visual des de l’auditiu

 

Data: del 11 de setembre al 15 de novembre de 2020

Lloc: Centre del Carme. Sala Dormitori

Organitza: Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana

Vídeo

 

Entrada gratuïta 

Aquesta exposició reuneix els resultats de la investigació artística sobre la visualització de so que ha dut a terme els últims anys l’artista sonor Edu Comelles. El conjunt de les obres ací exposades són el resultat d’una investigació artística i formal sobre el so i la seua representació gràfica a través d’espectrogrames de freqüències. El projecte explora les capacitats plàstiques i expressives del medi sonor a través de l’abstracció de la seua forma espectrogràfica.

Aquesta investigació artística utilitza com a matèria primera sons i gravacions de camp que formen part de la quotidianitat de l’autor. D’aquests sons i gravacions s’extrauen imatges espectrogràfiques que seran la base sobre la qual construir l’imaginari visual i volumètric que conforma aquest projecte, que explora la necessitat d’imaginar a què sonen les imatges ací presents i, a través d’aquest somni, reflexionar sobre la importància de l’escolta.

Spectre busca ocultar realitats darrere d’un vel codificat de grafismes, dibuixos, ones i textures que, davall de la superfície, amaguen vivències subjectives inassolibles per a qui observa. Spectre busca convidar a la contemplació d’uns sons perduts sota un llenguatge visual metafòric.