Exposicions

ESCENARIS D’UN FUTUR PROPER

 

Data: del 23 de novembre de 2022 fins al 19 de març de 2023

Lloc: CCCC Centre del Carme. Sala Carlos Pérez

Comissariat: Tachy Mora

Organitza i produeix: Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i WDC (Capital Mundial del Disseny)

Col·labora: Ajuntament de València

 

Entrada gratuïta

L’exposició ‘Escenaris d’un Futur Proper’ planteja una prospectiva sobre com seran els nostres entorns domèstics d’ací a deu anys. Espais i dissenys futuristes, però no des d’una perspectiva disruptiva i utòpica, sinó a partir de qüestions que estan sobre la taula d’arquitectes, dissenyadors i fabricants des de fa dècades, i que, fins ara, no s’havien sincronitzat amb una societat tan oberta al canvi i a la flexibilitat en l’àmbit domèstic com l’actual.

‘Escenaris d’un Futur Proper’ explora els canvis que podria experimentar l’entorn domèstic en els pròxims anys, alternant peces de mobiliari i il·luminació, així com escenes domèstiques que fan un zoom sobre parts concretes de l’habitatge, que han sigut concebudes per una sèrie de dissenyadors, arquitectes i empreses, a invitació de la comissària de la mostra: la periodista especialitzada en disseny Tachy Mora.

Aquesta exposició busca reflectir els canvis en estil de vida que hui entrelluquem, ateses les realitats socials, tecnològiques i de sostenibilitat contemporànies. Espais, mobiliari, il·luminació i equipament treballats entorn de cinc conceptes, que es van abordant des de fa just un segle en el món del disseny: flexibilitat, multifuncionalitat, nomadisme, modularitat i sostenibilitat. Cinc conceptes que no són nous, però que han de replantejar-se per a un escenari diferent, que done resposta a les noves tendències en estils de vida.