Exposicions

DIANA BLOK. MONÒLEGS DE GÈNERE

Projecte seleccionat en la Convocatòria V.O de Comissariat 2018-2020

 

Duració: del 17 de juny al 16 d’octubre de 2022

Lloc: CCCC Centre del Carme. Sala 2

Comissariat: Claudia Fazzolari

Organitza i produeix: Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana

Més informació Monòlegs de gènere

Més informació Diana Blok

Full de sala

Veure ‘Creación sin barreras. Diana Blok y Claudia Fazzolari. Monólogos de género’

 

Entrada gratuïta

‘Monòlegs de Gènere’ és una instal·lació interactiva que desafia la nostra comprensió històrica i cultural de gènere, portant-nos més enllà de les limitacions d’estereotips de manera innovadora i sorprenent. Diana Blok desafia les convencions estàtiques, mentals i culturals retornant la imaginació a les limitacions de gènere i la identitat sexual.

Experimentem dotze retrats en vídeo de grandària real en sis pantalles d’actors i actrius, interpretant el seu personatge de somni del sexe oposat. Diana Blok pretén explorar com els individus amb una història de creació d’il·lusions teatrals es relacionen amb les seues pròpies fantasies íntimes d’actuació, creuant els límits de gènere i trobant maneres de mostrar-les al públic. L’espectador explorarà un rostre conegut, recognoscible sota la suposada identitat fictícia i explorarà un rostre desconegut en un paper conegut.

Durant els 72 minuts de la instal·lació tots els actors romanen presents en silenci, mentre que només un parla alhora. Entre el silenci i la paraula parlada, la tensió intrínseca de les zones frontereres es redefineix i es converteix en un exercici poètic. El resultat és multidimensional: retrats del nostre temps que contenen discursos i visions que aporten pensaments reveladors i converses perspicaces sobre la identitat, la revolució i el desig, en el que se sent com una confrontació personal amb cada actor.

Elenc Teatral: Abke Haring com Hamlet (NL), Claron McFadden com Orfeu Negro (EE.UU.), Gloria March com Federico García Lorca (ESP), Grace Passô com Martin Luther King Jr. (BRA), Helen Kamperveen com James Baldwin (SUR), Levi de Kleer com Pina Bausch (NL), Karina Holla com Max (NL), Matheus Nachtergaele com Su Madre (BRA), Jordi Ballester com Sor Juana Inés de la Cruz (ESP), Purcy Tjin com Marilyn Monroe (SUR), Ogutu Muraya com Wangari Maathai (KEN) i Vanja Rukavina com Cleopatra (BOS/NL).

Equip ‘Monòlegs de gènere’: Diana Blok – Concepte, direcció i càmera, Pawel Pokutycki – dissenyador de mitjans interactius, Glauber Coradesqui – dramaturg, Josan Carbonell – maquillatge i vestuari i Producció Las Hormigas – tècnic de so i segona càmera.