Activitats

OPEN STUDIOS VALÈNCIA

Presentació d’experiències Cultura Resident – Residències mediació cultural 2020

 

Data: 5 de febrer de 2021.

Hora: de 17:30 a 20:00 hores.

Lloc: CCCC Centre del Carme.

Organitza: Cultura Resident, programa de residències artístiques del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana.

Més informació

Descarregar programa complet

 

Activitat gratuïta (amb inscripció prèvia)

Els “Open Studios. Presentació d’experiències de residències 2020” són accions efímeres on es comparteixen les conclusions i resultats sorgits de les experiències de residències de mediació cultural: els projectes” El Hueco “(Francisca Soto, Carolina Fernández i Álvaro Martín de Ruedas) i” València Republicana; un projecte d’acompanyament des del diàleg i la interacció social per evitar una regressió cultural “de Néstor Morente i Martín.

En aquestes trobades els i les residents mostren els seus processos de treball, els seus materials finals i d’investigació i conviden a col·laboradores i col·laboradors a donar a conèixer els projectes produïts a Cultura Resident – residències de mediació cultural.

El resident Néstor Morente i Martín presentarà una publicació a manera de recopilatori en el qual han col·laborat institucions públiques i museístiques, autoritats polítiques i acadèmiques, artistes, periodistes i testimonis de memòria històrica, on es destaquen alguns dels espais vinculats a la València Republicana així com valuosos testimonis que posen en valor figures històriques com la del Dr. Peset Aleixandre, el President de Govern de la República Ricardo Samper o Max Aub.

El projecte “El Hueco” (Francisca Soto, Carolina Fernández i Álvaro Martín de Ruedas) planteja una presentació participativa a través d’un worskhop i una ruta urbana que es desenvoluparà al costat de les artistes i alguns/es dels/les participants; veïns i veïnes majors vinculades a al barri del Carme. Aquesta acció proposa conèixer la proposta a partir d’elements i metodologies utilitzats durant la residència, per a posteriorment convidar els/les participants a una ruta en els voltants del CCCC cap a alguns dels llocs escollits com a patrimoni immaterial pel grup.

 

PROGRAMA I INSCRIPCIONS

De 17:30 a 18:00 hores: Presentació de residències de mediació cultural amb els projectes “El Hueco” (Francisca Soto, Carolina Fernández i Álvaro Martín de Ruedas) i “València Republicana; un projecte d’acompanyament des del diàleg i la interacció social per evitar una regressió cultural “de Néstor Morente i Martín. Sala Refectori, entrada lliure fins completar aforament.

De 18:00 a 20:00 horas: Presentació de la publicació “València Republicana; un projecte d’acompanyament des del diàleg i la interacció social per evitar una regressió cultural “de Néstor Morente i Martín. Sala Refectori, aforament limitat amb inscripció prèvia ací.

De 18:00 a 20:00 horas: Taller i recorregut urbà projecte “El Hueco” de Francisca Soto, Carolina Fernández i Álvaro Martín de Ruedas. Sala 0, aforament limitat amb inscripció prèvia ací.