Exposicions

PAISATGES IMMEDIATS. ART CONTEMPORANI DE LA GENERALITAT VALENCIANA

Agustín Serisuelo, Alex Marco, Ana Sansano, Ángeles Marco, Bleda y Rosa, Damià Jordà, Irene Grau, Juan Ortí, Pilar Beltrán, Sebastià Miralles i Vicente Tirado del Olmo

 

Duració: del 6 de juliol al 3 de setembre de 2023

Lloc: Palau dels Ducs de Medinaceli (Carrer Font, 19), Geldo, Castelló

Organitza: Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i Ajuntament de Geldo

Produeix: Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana

Full de sala de l’exposició

 

Entrada gratuïta

La Generalitat Valenciana ha adquirit des de 2017 més d’un centenar d’obres d’art, sense pautes generacionals ni restriccions temàtiques, que discorren qüestions de la nostra societat més pròxima. A través d’aquesta iniciativa, s’ha donat suport a la carrera de nombrosos artistes nascuts o residents en la Comunitat Valenciana, amb equilibri entre homes i dones, que van incloent-se en el procés de generar una memòria, d’arxivar i ordenar les obres, tant en l’àmbit de conservació museística com sobre el paper, mitjançant publicacions que documenten el progrés de la col·lecció. A través del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, s’ha desenvolupat una activitat expositiva continuada, articulada en exposicions itinerants al llarg de tota la Comunitat.

La col·lecció d’Art Contemporani de la Generalitat Valenciana és el model de col·lecció viva a la qual es fa referència. Sorgeix per una urgent necessitat d’impulsar i revitalitzar el sector artístic de la Comunitat Valenciana, reconeixent aquells artistes i peces destacades que ofereixen una panoràmica de l’art contemporani actual i suposen un valuós llegat patrimonial a llarg termini.

L’exposició que inicia aquest cicle amb motiu de la Capitalitat Cultural Valenciana de Geldo explora el paisatge com a font d’identitat, com a retrat de l’entorn que ens envolta i que ens configura com a individus i com a societat, com a element determinant en la construcció del caràcter i la idiosincràsia d’una col·lectivitat.