Exposicions

ESCENARIS D’UN FUTUR PROPER

 

Data: del 23 de novembre de 2022 fins al 19 de març de 2023

Lloc: CCCC Centre del Carme. Sala Carlos Pérez

Comissariat: Tachy Mora

Organitza i produeix: Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i WDC (Capital Mundial del Disseny)

Col·labora: Ajuntament de València

Catàleg ‘Escenarios de un futuro cercano’

Veure ‘Creación sin barreras. Tachy Mora. Escenaris d’un futur proper’

 

Entrada gratuïta

L’exposició ‘Escenaris d’un Futur Proper’ planteja una prospectiva sobre com seran els nostres entorns domèstics d’ací a deu anys. Espais i dissenys futuristes, però no des d’una perspectiva disruptiva i utòpica, sinó a partir de qüestions que estan sobre la taula d’arquitectes, dissenyadors i fabricants des de fa dècades, i que, fins ara, no s’havien sincronitzat amb una societat tan oberta al canvi i a la flexibilitat en l’àmbit domèstic com l’actual.

‘Escenaris d’un Futur Proper’ explora els canvis que podria experimentar l’entorn domèstic en els pròxims anys, alternant peces de mobiliari i il·luminació, així com escenes domèstiques que fan un zoom sobre parts concretes de l’habitatge, que han sigut concebudes per una sèrie de dissenyadors, arquitectes i empreses, a invitació de la comissària de la mostra: la periodista especialitzada en disseny Tachy Mora.

Aquesta exposició busca reflectir els canvis en estil de vida que hui entrelluquem, ateses les realitats socials, tecnològiques i de sostenibilitat contemporànies. Espais, mobiliari, il·luminació i equipament treballats entorn de cinc conceptes, que es van abordant des de fa just un segle en el món del disseny: flexibilitat, multifuncionalitat, nomadisme, modularitat i sostenibilitat. Cinc conceptes que no són nous, però que han de replantejar-se per a un escenari diferent, que done resposta a les noves tendències en estils de vida.