LAUREN MOFFATT. UBICACIONS D’ECO (ECHO LOCATIONS)

Cultura Resident. Convocatòria producció artística 2023

 

Lloc: Centro Cultural Las Cigarreras, Alacant

Duració: d’abril a maig de 2023

Més informació bases de la convocatòria Cultura Resident 2023. Residències de Producció artística / Alacant – Almedíxer

Més informació Lauren Moffatt

Xarxes socials Lauren Moffatt: Instagram

Veure video Open Studios ‘Lauren Moffatt. Ubicaciones de Eco (Echo Locations)’

 

RESUM DEL PROJECTE

Com veuen els ratpenats? Ubicacions d’Eco (Echo Locations) és una obra pública de realitat augmentada a gran escala que reflexiona sobre la presència d’espècies no humanes als espais urbans que habitem, convidant a veure els nostres espais humans quotidians des d’una perspectiva alterada. Els moviments dels ratpenats a través de determinades àrees urbanes d’Alacant, com places, carrers i patis, al capvespre, es tracen en camins tridimensionals i es transformen en formes escultòriques.

Aquests dibuixos tridimensionals gegantins interactuen amb l’arquitectura que els envolta, impulsats per dades d’àudio, llum i atmosfèrics recopilats cada dia durant el període de la residència utilitzant sensors de maquinari dedicats. El programari podria interpretar les dades científiques de diferents maneres, per exemple, esdeveniments com moviments, efectes especials i rotacions a l’escultura. Certs fluxos de dades poden afectar la manera com es mou en relació amb l’arquitectura. Tot i que l’obra d’art es basa en fluxos de dades per trobar la forma dinàmicament, no pretén ser un gràfic científic. Les escultures interpreten artísticament les dades de les ratapinyades, usant-les per «respirar», convertint-se en un tipus d’actuació gestual impulsada per les seves veus. A mesura que les dades es recopilen al llarg de la residència, cada dia es produeix una nova escultura al final del vespre amb una marca de temps, juntament amb les dades que es van registrar per fer-la. Aquesta informació es recopila en un vídeo i un conjunt de dades que després s’encunya a la cadena de blocs per crear un conjunt de dades obertes i un registre històric del treball.

 

AUTORIA

Lauren Moffatt desenvolupa la seva obra a través del vídeo, la performance i les tecnologies immersives, així com a la intersecció dels tres anteriors. Els seus projectes, sovint presentats de múltiples formes i en diferents fases de desenvolupament, exploren la subjectivitat freqüentment paradoxal i inquietant dels cossos connectats i així mateix se sustenten en la fricció que es manifesta a les fronteres entre els mons virtual i físic.

El 2022 va ser reconeguda amb el 1r Certamen Internacional d’Art Digital (ES) i el 2021 va obtenir el primer lloc al DKB VR Art Prize (DE). Lauren va completar els seus estudis de pintura, teoria i pràctica de l’art dels nous mitjans i creació audiovisual a la Facultat de Belles Arts (AU), la Universitat Paris VIII (FR) i a Le Fresnoy Studio National des Arts Contemporains (FR) respectivament. Les obres de Lauren es van exhibir més recentment a La Gaïté Lyrique (FR), SXSW (EUA), Haus am Lützowplatz (DE), UNSW Galleries (AU), Daegu Art Museum (KOR), Le Grand Palais Ephémère (FR), SAVVY Contemporary (DE), FACT Liverpool (Regne Unit) El Festival de Cinema de Sundance (EUA) ZKM (DE), Q21 Freiraum (AT) i a Hartware MedienkunstVerein (DE). Viu i treballa a Berlín i València.