Enclave Land Art  és una residència artística amb la filosofia de promoure el diàleg de l’ésser humà amb la natura a través de l’art contemporani, incentivar noves xarxes de sabers i estimular experiències amb l’entorn rural i els seus habitants.

El projecte es porta a terme en entorns rurals i compta amb el suport de el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana a través del programa Cultura Resident.

L’objectiu és transportar l’art contemporani i la investigació a contextos on té una presència menys vinculant per suscitar la curiositat, activar l’interès per eixir d’aquesta zona de confort que és la quotidianitat immediata, cap a la incertesa de qüestionar-se el món que ens envolta a través de la interpretació artística de perspectives externes. Aquesta mirada internacional, amb el bastó del que és local com a còmplice actiu, convida a un impacte de l’element extern amb una realitat tancada on el contrast de cultures es retroalimenten.

El resultat d’aquesta interrelació és l’itinerari artístic que cada any es proposa a través d’un concepte i que s’estendrà progressivament formant part de l’entorn. Es posa el focus en un aspecte del territori, per a, des d’allà, crear propostes que dialoguen simbòlicament amb la natura, que les conservarà o absorbirà amb els anys en una mostra més del pas del temps i la seua sobirania.