Educació

Aquest programa té com a objectiu donar suport al treball a llarg termini de professionals que situen les seues pràctiques en l’àmbit de l’educació i mediació cultural, entesa com a pràctica cultural autònoma i situada per a la comprensió dels codis de la cultura actual.

Amb els plantejaments de la cultura crítica contemporània, el discurs dels espais culturals es torna polièdric. La influència del que ens envolta és constant, per això les nostres ciutats i els espais visuals que habitem -físics i virtuals- estan constantment esguitats per informació i metainformació que persegueix definir els nostres gustos, el nostre aspecte, la nostra manera de pensar i la forma en la qual conscient o inconscientment estem al món.

D’aquesta manera es busquen projectes situats al CCCC Centre del Carme Cultura Contemporània, MACA Museu d’Art Contemporàni d’Alacant i Museu de Belles Arts de Castelló que entenguen l’educació i mediació cultural no solament com a interfície d’aproximació entre l’art i els públics sinó com a camp expandit que abasta les relacions i coneixements que creuen el museu com a dispositiu pedagògic i ciutadà en si mateix.