DARÍO COBACHO VELASCO, LAURA VILLALPANDO VEGA, ÁLVARO PORRAS SORIANO I CARLES LLONCH MOLINA ‘RE_MENADOR: TERTÚLIES I PROJECTES A TRAVÉS DE LES ARTS CONTEMPORÀNIES’
Projecte seleccionat en la convocatòria Cerlces. Joves activant museus
De maig a juny de 2022
Lloc: Castelló de la Plana
Paraules clau: espai públic, patrimoni, art contemporani, cinema, performance, flâneur, ciència-ficció, pintura, fotografía i arxiu.
Organitza: Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana
Col·laboren: Museu Etnología, Museu de Belles Arts de Castelló, EACC, EASD i Menador UJI
Més informació Darío Cobacho Velasco
Instagram: @dariocobacho
Més informació Laura Villalpando Vega
Instagram: @lauravillalpando
Més informació Carles Llonch Molina
Instagram: @carlesllonchmolina
Més informació Álvaro Porras Soriano
Instagram: @enviarayuda
Instagram projecte ‘RE-MENADOR’: @re_menador
RESUM DEL PROJECTE
‘RE_MENADOR’ és una aposta per l’activació, a través de les arts contemporànies, de diferents espais culturals del centre històric de Castelló de la Plana. Proposat com un work-in-progress el grup de treball reflexiona principalment sobre la “imatge de la ciutat de Castelló” i el seu patrimoni cultural, entés més enllà de la suma d’arquitectura i col·leccions privades/públiques, sinó també d’espais naturals, de coneixement popular, d’espais vivencials i, en definitiva, del patrimoni intangible castellonenc. Projecte que ofereix tallers i visites d’arts visuals a joves de 14 a 18 anys.
AUTORIA
Álvaro Porras Soriano (Ciudad Real, 1992) és graduat en Belles Arts i Máster en Pràctiques Artístiques i Visuals per la Universidad de Castilla-La Mancha, i Máster en Historia de l’Art Contemporani i Cultura Visual pel Museu Reina Sofía, junt amb la Universidad Complutense de Madrid. Actualment és estudiant del programa de Doctorat en Art: Producció i Investigació de la Universitat Politècnica de València, desenvolupant el projecte De Louki. Accionismo sutil en el contexto público.
Carles Llonch Molina (Lleida, 1985) és graduat en Belles Arts. La seva obra ha format part d’exposicions col·lectives com Mind the Gap en el Tashkeel Art Center de Dubai i ha estat inclosa a biennals com la Biennal d’Art Contemporani Català. Ha estat seleccionat per a participar en festivals d’art públic com la Mostra d’Art Públic de la Universitat de València. Ha participat a la residència Co-net de la Universitat Jaume I de Castelló, el Festival de Fotografía Imaginària i la seua obra forma part de l’Arxiu Javelina del Centre d’Art Contemporani La Panera de Lleida.
Laura Villalpando Vega (Castelló de la Plana, 1987), és diplomada en Grabat i Escultura i graduada en Belles Arts per la Universitat Politécnica de València. La seua obra es troba dins de les col·leccions de la Biblioteca Nacional d’Espanya, la Real Academia de Belles Arts de San Fernando i la Fundació Pilar i Joan Miró de Mallorca, entre d’altres. Ha estat premiada amb el 12é Premi Climent Muncunill Roca i el XIV Premi Nacional d’Art Gràfic de la Calcografía Nacional.
Darío Cobacho (Tarragona, 1993), és magíster en Gestió Cultural i Graduat en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València, es membre fundador de l’associació tarraconense Polígon Cultural. Ha participat en el comissariat de la trobada d’art urbà Poliniza Dos (UPV, València), del Laboratori d’art urbà Betart Calvià (Ayto. Calvià, Mallorca), Murs Que Parlen (Teler de Llum, Tarragona), Orcasitas Cartas Boca Arriba (Intermediae Matadero, Madrid) o Gestos y Evanescencias en el contexto urbano (UPV, Valencia). La seua obra ha estat exposada a Sala d’Art Jove, Roca Umbert Fàbrica de les Arts, Baumann Lab i al Concurs de pintura FPMC del Tinglado I Port de Tarragona.