DEL QUE ES MENJA S’ALIMENTA. TALLER OCUPACIONAL
Visita – taller
Dates: De dimarts a divendres
Horari: De 10:00 a 13:00 hores
Duració: 90′
Lloc: Centre del Carme
Organitza: Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana
Produeix: Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana
Col·labora: Pedagogías invisibles
Tipus de públic: Taller ocupacional: Aforament de 15 persones
Activitat gratuïta amb inscripció prèvia: mediacio@consorcidemuseus.es

Quantes vegades ens asseiem a menjar relaxadament mentre espremem el gust de cada cullerada i detectem cada sabor que arriba a la nostra boca? Exacte, poques vegades. Potser el nostre moment del menjar es fa des d’allò vital, des de la necessitat de menjar per a poder viure. El concepte de tast fa referència a una degustació pausada i atenta a l’aliment o beguda. Sona exclusiu però és un exercici que hauríem de practicar diàriament. Donar-nos temps per a definir i valorar la textura, el sabor i el color del que mengem, no sols alimenta el nostre cos físic sinó també el nostre ànima.
Al llarg d’aquestes tres sessions ens acostarem a la pràctica del “mindfulness eating”, una forma d’alimentació conscient que ens convida a gaudir plenament de cada mos. Aprendrem a agafar, observar, fer olor i assaborir els aliments com a xicotets gestos que transformen la nostra relació amb el menjar. Com a part d’aquesta experiència, organitzarem tastos de diferents productes, que compartirem entre els tallers ocupacionals participants en una trobada que s’organitzarà el mes de desembre.
