Activitats

CCCCINEMA D’ESTIU. CICLE COMÈDIA EUROPEA

De què riem a Europa?

V.O.S. valencià y castellà

 

Data: del 3 al 29 d’agost de 2021

Hora: 22:00 hores (apertura de portes 21:15 hores)

Lloc: Centre del Carme Cultura Contemporània CCCC. Claustre gòtic

Organitza: Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana

Coordina: Daniel Gascó García

Calendari

Programa complet

Video presentació del Cicle

Inscripcions (fins 1 hora abans de la projecció)

(L’entrada amb inscripció prèvia és vàlida fins a les 22.00 hores, a partir d’aqueixa hora, l’entrada perd validesa i es completarà l’aforament de l’esdeveniment mitjançant accés lliure)

Mesures especials Covid-19: 

És obligatori l’ús de màscaretes.

No està permés menjar a l’interior del CCCC.

 

Activitat gratuïta, amb inscripció prèvia

En general, de la vida i les seues paradoxes. La veritat impera en la comèdia europea, transcorre en aqueix moment vergonyós en el qual les màscares cauen, les pors afloren, la bogeria es deslliga i el ridícul campa a pler. La noblesa del gènere és que introdueix tots aquests ingredients en el morter del món i ens retorna la consciència de ser efímers, aqueixa sensació patètica que nostre llance i gallardia de poc serveixen sota un cosmos dissociat, profundament confús. Si alguna cosa hem aprés en intentar resoldre aquesta qüestió és que Europa és un territori tan poc compacte com el seu humor.

Així que per tercera vegada, el CCCCinema ens brinda la possibilitat de gaudir en companyia d’una selecció de comèdies impensable i heterogènia. Una injecció d’alegria compartida que, sens dubte, ajudarà a desentranyar obres sovint complexes, esquives, imprevisibles, molt pròpies del nostre continent. Luis García Berlanga deia que El riure (aqueixa que tant associem a la comèdia) és un fenomen col·lectiu que irradia en cadena. I nosaltres et convidem novament a formar part indispensable d’ella. Benvinguts a Europa.

Daniel Gascó

Crític de cinema i coordinador del cicle