Activitats

CCCC PODCAST. CULTURA ONLINE III

 

Data: 19 de setembre de 2023

Lloc: Online IVOOX Spotify / iTunes

Organitza i produeix: CCCC Centre del Carme Cultura Contemporània

Coordina: Amàlia Garrigós i Edu Comelles

Més informació CCCC Podcast

Més informació Cultura Online #CMCVaCasa 2023

Enllaç RSS

 

Cultura Online és una gran exposició d’un centenar d’artistes que es pot visitar en una plataforma en línea pròpia i està vertebrada al voltant de huit grans eixos conceptuals. En aquesta tercera entrega del CCCC Pòdcast es fa un nou itinerari sonor a través de dues propostes que es desenvolupen en el camp de les arts audiovisuals.

En aquesta ocasió es pot conéixer la proposta Tribunal de la ciutat que actualitza la gran idea del Tribunal de les Aigües de València. Inspirant-se en aquest model consuetudinari, el Tribunal de la ciutat és un procés d’innovació ciutadana per a pensar una manera conjunta de prendre decisions. L’autoria pertany a l’equip Vigla i a la cooperativa Crearqció. Es poden sentir testimonis que formen part de l’arxiu de veus que està obert i va teixint un relat coral de la ciutadania.

La segona proposta és Videodiccionari, un projecte que no pretén una mirada universal ni escrupolosa en la definició-descripció de les paraules. El que mostra és una visió reflexiva i crítica. Són píndoles de vídeos breus que es podeu veure a les pàgines web de Cultura Online i d’Art al Quadrat. També es poden escoltar les veus d’algunes dones que narren el terrible patiment de mares i iaies que formen part del documental, ‘Sacar a la luz. La memoria de las rapadas’. Una investigació que des d’Art al Quadrat començaren a fer en 2016. Es pot consultar i disposar de tota la informació al web artalquadrat.net