Museus i Sales

Castell de Santa Bàrbara

 

Adreça: Carrer Jovellanos, front a la platja Postiguet, s/n 03002 Alacant

Horaris:

Horari d’Hivern (octubre-març): de 10:00 a 20:00 hores.

Horari de las salas: de 10:00 a 14:30 hores i de 16:00 a 20:00 hores.

Horari dels ascensors: de 10:00 a 19:30 hores.

Últim ascensor de pujada: 19:00 hores.

Últim ascensor de baixda: 19:20 hores.

Contacte: 965263131

Titularitat: Ajuntament d’Alacant

Web

 

Exterior del Castell de Santa Bàrbara

Santa Bárbara s’alça sobre la muntanya Benacantil, enfront de la platja del Postiguet i el port esportiu d’Alacant. Adquirix este castell el nom de Santa Bárbara perquè el dia de la seua festivitat, el 4 de desembre de 1248, la va prendre els àrabs l’infant Alfonso de Castella, futur rei Alfons X el Savi.

Este castell es dividix en tres recintes ben diferenciats: Al primer, el més alt, se li coneix amb el nom de La torreta, per trobar-se en ell la Vella Torre de l’Homenatge. Posseïx els vestigis més antics de tota la fortalesa, uns basaments dels segles XI al XIII. En este recinte es troben el cridat Baluard dels Anglesos.

El recinte intermedi correspon a les dependències més important concloses l’any 1580, com ara el Saló Felip II, l’antic Cos de la Tropa enfront de l’ampli Pati d’Armes a les esquenes del qual es troben les ruïnes de l’ermita de Santa Bárbara, el Cos de Guàrdia, el Baluard de la Reina, etc. Del segle XVIII data el recinte inferior on s’ubica el monument a l’il·lustre militar alacantí Félix Berenguer de Marquina i el gran escut de marbre blanc que hi ha sobre la porta d’accés al segon recinte.