Exposicions

PAULA VALERO. ELOGI DE LA PROCRASTINACIÓ (EN CONSTRUCCIÓ)

Projecte sel·lecionat en la convocatòria pública Escletxes

 

Duració: Del 2 de febrer al 27 de maig de 2018

Lloc: Centre del Carme. Sala 1

Organitza: Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana

Activitats en relació amb l’exposició

Vídeo exposició ‘Paula valero. Elogi de la procrastinació (en construcció)’

 

La procrastinació és un concepte utilitzat actualment que es re­sumeix en el modisme: «deixa per a demà el que pugues fer hui», i que en els nostres dies correspon a la imatge de l’esgotament comú enfront de l’acceleració i la precarització de les nostres existències, col·lapsades per una quantitat de treball i obligacions que no arribem a fer íntegrament.

Considerat com un símptoma pel sistema, que naturalment insisteix a combatre’l o a manipular-lo al seu favor (a través de manuals d’autoajuda, etc.), en realitat del que es tracta és que seguim sent el més productius possible.

Elogiar la procrastinació té per objectiu valorar-la com a gest de desobediència a la colonització de la vida per la produc­ció. Si no fem tot el que se suposa que hem de fer es planteja una revolta contra el temps del treball, una afirmació de llibertat absoluta i una relació positiva i de confiança amb la vida en un sentit de continuïtat que contrasta amb l’actual sentit d’un no-fu­tur que ens governa.

Aquest Elogi de la procrastinació funciona com a dispositiu que s’inscriu en la manera de fer de Paula Valero, per mitjà d’un caràcter en procés, performatiu i una reflexió compartida. Es compon d’una exposició amb peces fetes expressament per al projecte i amb un programa d’intervencions artístiques juntament amb les proposicions d’altres convidats.

Amb els performers:

Santiago Ribelles, Mónica Real, Graham Bell, Kilian García.

En l’espai d’investigació, amb:

Maurizzio Lazzarato, Vicente Arlandis, Raúl de Arriba, Miguel Molina Alarcón, Pepe Romero, José Juan Martínez, Felip González.

Amb les aportacions dels convidats i del públic s’anirà component aquest Elogi en construcció. Durant els quatre mesos de durada que té, s’estendrà en un camp d’investigació per a concloure en una publicació final sobre els diversos comportaments crítics que se segueixen plantejant sobre formes d’emancipació en tots els aspectes de la vida.