TANA GARRIDO. CASA DE TRES LLAVES

Cultura Resident. Convocatòria producció artística 2024

 

Lloc: Centro Cultural Las Cigarreras d’Alacant

Duració: de l’1 de març al 31 de maig de 2024

Més informació bases de la convocatòria Cultura Resident 2024. Convocatòria de producció artística 2024

Més informació Tana Garrido

 

RESUM DEL PROJECTE

El projecte Casa de tres llaves de Tana Garrido, consistix en un laboratori mitjançant el qual explorar la vivenda per a les classes populars com a lloc de resistència col·lectiva i des del qual assajar la imaginació radical.

Com seria imaginar altres formes de vivenda popular? Quins imaginaris ens oferixen altres maneres d’habitar l’espai domèstic? Què succeïx quan assagem i pensem juntes altres configuracions del lloc que habitem?

Este projecte presa el seu nom de les “cases de dos claus” o “cases de tres claus”, una tipologia de vivendes comunals obreres que van aparéixer a Alcoi amb la industrialització. Les necessitats residencials de l’època van provocar que es construïren edificis molt estrets, de fins a cinc altures, en els quals les vivendes quedaven subdividides en diverses

estades i eren ocupades per diferents famílies. Per a passar d’unes estades a altres de la casa calia creuar per una escala comuna, això obligava a tancar els espais amb clau (dos claus, una per a cada estada) per a preservar les pertinences i la intimitat.

Este exemple local servix com a punt de partida per a recuperar, conéixer i experimentar amb formes alternatives de concebre i relacionar-se amb l’espai domèstic. El projecte es desenvolupa mitjançant una metodologia d’investigació i producció que integra lectures, entrevistes, treball amb arxius i processos d’experimentació per a la creació d’imatges virtuals, convertint-se en un dispositiu l’objectiu final del qual és ampliar els límits del concebible.

 

ACTIVITATS EN EL MARC DE LA RESIDÈNCIA

11 de juliol de 2024. CASA DE TRES LLAVES Puerta abierta. Taller, projecció i col·loqui

 

 

AUTORIA

Tana Garrido Ruiz (1989) és artista visual, programadora i dinamitzadora cultural. A través d’una pràctica multidisciplinària -que combina el cinema i l’art contemporani-, explora temes com la memòria, l’espai domèstic i el treball, sovint des de formes experimentals del mitjà audiovisual.

Formada en la Universitat Politècnica de València, la Ecuela de Cinematografía y del Audiovisual de la Comunidad de Madrid (ECAM), i Máster de Creación y Pensamiento Audiovisual Contemporáneo LAV, el seu treball s’ha exposat en Centro Cultural Montehermoso (Vitoria-Gasteiz, 2023), el Centro de Arte Contemporáneo de Quito (Ecuador, 2022), Artista x Artista (La Habana, 2019), Azkuna Zentroa (Bilbao, 2020), Sant Andreu Contemporani (Barcelona 2014) o Arts Santa Mònica (Barcelona, 2015); y en festivales como Zinebi (Bilbao, 2022 Premio Cineclub FAS), Festifreak (Argentina, 2022), Dock of the Bay (Donostia-San Sebastián, 2021), Márgenes (Madrid, 2016), Visual Sound (Barcelona, 2016) o Atlantidoc (Uruguay, 2014). En la actualidad es programadora y cofundadora del Festival de Cine Internacional BENDITA TÚ.