Premsa

La biennal d’art digital The Wrong s’instal·la en el territori valencià de la mà del Consorci de Museus

27.06.2019

Nota de premsa

Contacte premsa:

961922651

valero_caresc@gva.es

 

Presentación The Wrong

  • El Centre del Carme serà la seu principal de la Biennal Internacional d’Art Digital The Wrong
  • The Wrong és una biennal d’art digital en línia i fora de línia que celebra el present col·laboratiu de la cultura digital global
  • El Consorci de Museus i The Wrong llancen una convocatòria pública dirigida a tots els municipis valencians per a sumar-se a la biennal com una de les ambaixades la biennal, oberta fins al 22 de juliol

València (27.06.19). El Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana presenta la Biennal Internacional d’Art Digital The Wrong, una proposta que reuneix una selecció àmplia d’obres d’art digital dins i fora d’internet i acull artistes i comissaris del panorama de l’art digital d’àmbit internacional.

Després de celebrar-se en més de 300 ‘pavellons’ i 80 ‘ambaixades’ en llocs tan dispars i remots com Sibèria, Atenes, Melbourne, Zagreb, Moscou, Toronto, Nova York, Berlín o Xangai, The Wrong aterra a València en la quarta edició i tindrà per primera vegada una seu principal al Centre del Carme Cultura Contemporània.

La biennal, que se celebrarà de l’1 de novembre de 2019 a l’1 de març de 2020, es farà extensible també a poblacions valencianes grans i xicotetes a través de la col·laboració del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana.

El director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, José Luis Pérez Pont, ha presentat aquest matí l’edició vinent, acompanyat pel seu director, el creador elxà David Quiles Guilló.

Pérez Pont ha destacat el paper important que exerceix el Consorci de Museus en la vertebració de l’oferta cultural en el territori i ha assenyalat que “estem fent una aposta forta per a acostar aquesta experiència d’art digital a tota la Comunitat. L’art digital que, per la seua naturalesa pròpia, no té fronteres i que pot arribar a un públic exponencialment major, a través d’un dispositiu mòbil o una tauleta tàctil, és encara una de les arts menys conegudes pel gran públic”.

El director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i del Centre del Carme ha assenyalat que “l’art digital és una de les expressions artístiques genuïnes del segle XXI, el món digital ha transformat l’escena artística i la forma de relació entre l’obra i el públic. The Wrong posa al nostre abast el treball d’artistes de diferents àmbits de la geografia mundial i ens serveix, al seu torn, per a dinamitzar l’entorn artístic dels pobles i les ciutats de la nostra Comunitat”.

El Consorci de Museus ha obert hui la convocatòria perquè ajuntaments de tot el territori valencià puguen sumar-se a la biennal com a ambaixades.

The Wrong no és una biennal exclusivament en internet; des de la primera edició, el contingut es divideix en ubicacions en línia i fora de línia arreu del món. Els ‘pavellons’ en línia: espais virtuals comissariats i accessibles al públic on s’exhibeixen obres d’art digital. Les ‘ambaixades’ fora de línia: espais d’art com el Centre del Carme en València, galeries, institucions en ciutats d’arreu del món que desenvolupen projectes temporals que inclouen actuacions en viu, tallers, xarrades i exposicions.

David Quiles Guilló ha explicat que “The Wrong és un esdeveniment global obert, descentralitzat i destinat a fomentar la cultura digital. El nostre objectiu és crear, promoure i impulsar l’art digital contemporani per a tots els públics a través d’un esdeveniment biennal que reuneix una extensa selecció internacional d’exposicions d’art digital”.

‘Epicentre.xyz’ és el títol de la mostra col·lectiva que s’exhibirà de forma simultània en institucions, museus i espais culturals per tot el territori valencià, seleccionats a través d’aquesta convocatòria pública. Els ajuntaments que vulguen participar-hi comptaran amb el suport i la col·laboració del Consorci de Museus i poden inscriure’s-hi en el web de la institució (www.consorcimuseus.gva.es) fins al 22 de juliol.

La selecció dels artistes i els comissaris participants en la biennal també es fa per mitjà d’una convocatòria pública que es troba oberta a través de la plataforma de The Wrong.

Segons Quiles, “per a aquesta edició vinent ja hi ha més de 150 comissaris seleccionats i més de 70 ambaixades, i el procés de selecció segueix obert fins al mateix dia de la inauguració. En The Wrong cada comissari té una independència total per a seleccionar els artistes i les obres integrants del seu pavelló i/o ambaixada, i també per a triar com mostrar aquestes obres, raó per la qual el resultat és, com a mínim, inesperat”.

En la tercera edició, The Wrong (de novembre de 2017 a gener de 2018) va registrar 12 milions de visitants i van participar-hi 1.621 artistes seleccionats per 124 comissaris. El treball va estar exposat en 114 pavellons en línia i es van organitzar 78 esdeveniments en 38 ambaixades arreu del món.

 

DESCÀRREGA D’IMATGES ACÍ