Exposicions

TOUR VIRTUAL ‘OPPRESSIÓ’

 

Lloc: www.consorcimuseus.gva.es

Xarxes CCCC: Facebook i twitter @centredelcarme; Instagram @CCCC_centredelcarme

Organitza: Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana.

Comissariat:  Elisa M. Matallín.

Convocatòria: Altaveu, Projectes d’inclusió i cohesió social.

 

Accedeix a l’exposició virtual

 

#CCCCenCasa

‘Oppressio’ emmarcada dins del programa Altaveu 2019-20, visibilitza un treball de mediació en el qual s’han abordat qüestions relacionades amb l’opressió en la dona.

De novembre de 2019 a febrer de 2020 es va treballar amb grups en diferents situacions procedents de diversos col·lectius (Alanna, residència Juana María, CAR de Mislata i IES Juan de Garay).
A través de dinàmiques participatives, procedents de les arts visuals, escèniques i del treball amb objectes es va reflexionar i elaborar col·lectivament qüestions personals en relació amb la construcció de la identitat amb limitacions resultants dels rols atribuïts a les dones en l’espai públic i domèstic.

El projecte d’Elisa M. Matallín aborda, a través de la mediació cultural, qüestions invisibilitzades en relació amb l’opressió de les dones en diferents àmbits: físic, psicològic i social. S’ha treballat amb un grup de dones a través de dinàmiques pròpies de l’educació artística, de la dansa i del teatre. I els resultats es mostren a través d’una posada en escena accionada per les pròpies participants. Aquest projecte posa el focus en el procés artístic com a experiència participativa, producció de discurs i coneixement i com vivenciació d’aquest coneixement adquirit.