Educació

ESPAI DE TELLES AL CCCC (Primera Infància)

Comencem de 0

Espai permanent

 

Lloc: Centre del Carme. Espai de Telles

Horari: De dimarts a diumenge, d’11:00 a 21:00 hores

Tipus de públic: Primera Infància

Duració: Visita lliure acompanyada pels pares

Organitza: Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana

Dissenya: Arquilectures

Col·labora: Ninos Escoles Infantils

Normes i recomanacions d’ús

Més informació:

Tel. 96 192 26 44 / 96 315 20 24

E-mail: didacticacmcv@gva.es

 

Entrada gratuïta

Espai de Telles és un espai que invita a participar, sentir, observar, investigar, descobrir, intervindre, recórrer.

El Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana és conscient de la importància d’obrir tant el Centre del Carme com la resta de centres consorciats, a la societat, i en esta línia, mereix especial interés el públic familiar. L’objectiu és oferir activitats culturals, atractives i de qualitat per a un tipus de públic que habitualment no troba en els museus i centres d’art un espai propi.

El departament d’Educació i Mediació del Consorci de Museus ha creat el programa Comencem de 0, específicament dirigit al segment 0-3 anys, en el que s’emmarca l’obertura de l’Espai de Telles.

Per mitjà d’un acord de col·laboració amb la cooperativa Ninos Escoles Infantils s’ha creat d’un grup de treball format per professionals de l’educació, l’arquitectura, l’art i la mediació per a la creació i posada en marxa de l’Espai de Telles que tindrà també el seu homòleg en altres museus de la Comunitat, com el Museu de Belles Arts d’Alacant (MUBAG), i el Museu de Belles Arts de Castelló.

Silvana Andrés i Sonia Rayos, fundadores d’Arquilectures, han desenrotllat el disseny dels espais, partint de la idea d’aprofitar elements resultants d’exposicions passades i ara en desús, per a recrear nous espais sugeridors d’oportunitats.

Inspirats en la tavola lluminosa de Reggio Emilia, l’Espai de Telles del Centre del Carme  s’organitza a partir de quatre taules de llum recuperades dels fons del Consorci de Museus i al seu voltant es crea una volumetria que possibilita una major superfície d’exploració i que busca la seua inspiració en la tècnica de l’origami: el sòl es replega perquè l’activitat es desplegue, a partir de la repetició de figures polièdriques que inviten a recórrer i habitar l’espai.

L’Espai de Telles es presenta com un espai mutant i evolutiu amb elements manipulatius que aniran evolucionat durant l’any, i que donen inici a tot un món d’experimentació.

En uns dels cantons s’han instal·lat dos espills com a material d’exploració, descobriment i reconeixement. A més en l’espai és important la llum per a experimentar amb ella. La llum com a font de vida, d’energia, però també d’emocions. Tampoc falten les caixes de cartó amb les seues infinites possibilitats.

En l’Espai de Telles no hi ha instruccions, no les busque, no les impose;  els xiquets i xiquetes amb la seua curiositat innata sabran fer, construir, observar, gatejar, tocar, oldre, compondre i descompondre, trobar un reflex per baix, per dalt, per un costat o per l’altre, de forma individual o col·lectiva.