Jesús Palomino

Jesús Palomino va nàixer a Sevilla, Espanya, en 1969. Va estudiar en la Facultat de Belles arts de Conca, Espanya (1988-1993) i en la Fine Arts School a Ohio State University (1993); entre els anys 2000 i 2002 va completar el Master d’Arts Visuals International Research Fellowship de la Rijksakademie van Beeldende Kunsten d’Amsterdam, Països Baixos.

Presentació del llibro Estat de lloc de Madmoud Darwish en la Biblioteca Pública Bubisher.  Campament de població refugiada saharaui de Bojador, Argelia. Octubre i novembre de 2016. En la imatge, els responsables de la biblioteca (a la dreta) Fatrana Ainatu i (a l’esquerra) Alghailai Mohamed Salem. 

FUGA D’AMOR 2018 és un projecte d’art participatiu que cerca visibilitzar les diverses comunitats àrabs en l’àmbit de la ciutat de València. Als membres d’aquestes comunitats va especialment dirigit aquest projecte.

Una senzilla edició en àrab, valencià i castellà d’1.000 exemplars serà gratuïtament distribuïda amb la idea de visibilitzar i donar a conèixer l’abast cultural i estètic de la poesia amorosa àrab contemporània. (A partir de la meua pròpia experiència recent a Algèria, podria ressaltar la importància que el món cultural àrab atorga a la producció poètica.)
Aquesta proposta d’intervenció pública farà ús del material imprès (la senzilla edició d’un llibre) i les pràctiques performatives com a elements relacionals amb l’objectiu d’implementar actuacions noves que possibiliten l’acostament i el mutu coneixement entre els ciutadans de València i els seus conciutadans de cultura islàmica.

FUGA D’AMOR presentarà públicament una sèrie de lectures-performances especial i acuradament dissenyades per a la comunicació pública de les obres dels poetes Madmoud Darwish, Fadwa Tuquan, Adonis, Etel Adnan, Nizar Qabbani, Nizar Al Malaika, Al Bayyati, Andrée Chedid, Salma Jayyisi, Naomi Shihab Nye i Natalie Handal.

FUGA D’AMOR és un projecte inspirat en la meua recent experiència artística en els Campaments de Refugiats Sahrauís de Tindouf, Algèria, on a l’octubre i novembre de 2016 en col·laboració amb el Festival Internacional d’Art i Drets Humans, ARTifariti, vaig realitzar READING_*State of Siege, una proposta participativa de similar abast.

FUGA D’AMOR prestarà especial atenció a la realització de les performances en les quals poemes lírics i amorosos en àrab prendran el protagonisme de la lectura llegits per lectors araboparlants de la ciutat de València. Aquestes performances es duran a terme fent ús de les pràctiques més noves de l’art contemporani, el teatre invisible o les estratègies més recents del post-teatre seguint les propostes d’artistes com a Encert Sehgal, Daura García, o Anne Imhof, entre uns altres.