Exposicions

OLGA DIEGO. JARDÍN AUTÓMATA

 

Data: Del 19/7/18 al 28/10/18

Lloc: Centre del Carme. Sala Dormitori

Organitza: Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana

Enllaços: http://olgadiego.blogspot.com/

Vídeo

Seria possible recrear El Jardín de las Delicias del Bosco en una instal·lació d’escultures inflables i electròniques?

Salvant les grans distàncies, açò és Jardín Autómata: una gegantesca instal·lació formada per un centenar d’escultures inflable-electròniques inspirades en els bells, extravagants i suggeridors personatges de l’artista flamenc, partint de la seua famosa obra La cabalgata del deseo que decora el panell central del seu tan aclamat tríptic.

Els personatges: humanoides de tots els gèneres, quadrúpedes senzills i mestissos, éssers híbrids, dones de grans pits-antena, animals cap-globus, la girafa mutant, ous i peixos amb cames, i un llarg etc., conformen un bosc de diferents figures suspesos en l’espai de la sala. En aqueixos cossos translúcids, els seus motors, com a cors elèctrics, insuflen aire en el seu interior, marcant amb els seus ritmes una indesxifrable simfonia elèctrica. Llums led acaben de conformar els cossos i una pluja de cables i circuits electrònics es despengen des de les figures fins a posar-se en el sòl de la sala.

No obstant això, mentre que l’obra de El Bosco, encasellada en la profunda religiositat de l’autor, conforma una crítica al pecat de la luxúria, l’artista Olga Diego crea un món suggeridor i idíl·lic, un inquietant paradís de llibertat que porta a reflexionar sobre la societat consumista, del malbaratament desmesurat que domina a la societat actual i conforma realment el nostre immens pecat: el plàstic.