Exposicions

JESÚS MADRIÑÁN. MIL NITS I UNA NIT

 

Dates: Del 22/02/19 fins al 26/05/19

Lloc: Centre del Carme. Sala 2

Comissariat: Monserrat Pis Marcos

Organitza: Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana

Entrada gratuïta

L’exposició ‘Jesús Madriñán. Mil nits i una nit’ presenta tres sèries fotogràfiques realitzades entre 2011 i 2016 que exploren la construcció de la identitat juvenil contemporània. En les seues imatges, Madriñán retrata joves desconeguts en un ambient distés i social, fruit de les seues incursions nocturnes amb una càmera analògica de gran format al muscle.

‘Good night London’, el projecte inicial de l’artista en un Londres urbà i cosmopolita, es contraposa a la naturalesa rural i emocionalment més pròxima de la seua Galícia natal en ‘Boas noites’. Les recents incursions italianes de ‘Dopo Roma’ suposen un pas més en l’exploració tècnica, cultural i generacional que Madriñán s’ha proposat dur a terme.

Aquesta és la primera vegada que les tres sèries es mostren juntes, subratllant la coherència de la trajectòria de l’artista, així com les diferències i les semblances entre aquestes. Com si es tractara de tres volums d’una mateixa obra, cada fotografia pot entendre’s com un capítol autònom, unit a tots els altres en l’acabat i en la temàtica. L’exposició s’inspira en l’estructura de relats encadenats de ‘Les mil i una nits’ per a proposar un fil narratiu entre les tres sèries, connectant la joventut de Londres, Galícia i Roma i concloent amb l’arribada de l’alba.